Thursday, December 30, 2010

Beberapa Hari Lagi... Azam Tahun Baru????

Tinggal sehari jew lagi tahun 2010 akan melabuhkan tirai dan tahun 2011 mula akn menjelma.. mcm biase la tiap2 tahun... tiap kali hujung tahun.. mcm2 bnda nk kna sttle... mcm2 la.. nk tutup akaun utk tahun nie... bukak akaun baru utk tahun dpn... tapi yang paling penting.. sume org mst akn memikirkan azam baru... tue perkara biase... satu bnda aku nk tnyer kt korang.. korang punya azam tahun baru dh terlaksana ke belum.. kalau belum boleh bawak ke tahun depan kn... hehehe... tue adelah akn menjadi perbualan sume org... azam tahun baru korang la kn... hehehe... alhamdulillah.. aku nyer azam tahun ni sudah pown terlaksana.. pe azam aku???? hehehe... tu biar lah rahsia.. 
oke la.. aku malas nk bebel panjang2.... aku nk cter azam aku utk tahun 2011..


Azam Tahun 2011: 

1) study Btol2 la... dh dpt smbg stdy kn... kna la buat yg terbaik.. nk dpt result yg gempak la!!!!!.. Insyaallah... wish me luck k!!
2) Nk Turunkn berat badan yg semakin memberat nie.. hahahaha... Insyaallah... harap2 boleh la....


itu la azam tahun baru aku... heheheh..itu jew la yg aku nk kongsi... aku nk ucapkan Selamat Tahun Baru 2011... semoga tahun 2011 menjanjikan kejayaan dan lebih baik... akhir kata... 

Sekian....


Wednesday, December 29, 2010

Kemas, Kemas, Kemas dan Terus Mengemas...

oke... tgk title kali ni.. psl mengemas or Packing barang sebenarnyer... now aku tgh busy packing barang... yela, tinggal brape hari lagi aku dh nk berangkat ke Puncak Alam.. aktiviti mengemas pun bermula la... start la carik balik brg2 aku.. ntah mane aku campak sblm aku start praktikal dlu... nasib baik sng jmpa... and mula la menyusun baju2 yg hndak dibwk ke sana.. busy shopping brg2 keperluan yg masih tak cukup... fuhhhh... mmg pnt tp tak pe la kn... demi utk stdy... rela jew... hahahaha... 


Better aku start dari skrg.. tak de la brg yg tertinggal nnt.. coz klu packing last2 minit.. sure mst ade yg tertinggal... huhuh... lg satu, aku ni tak suka wt keje last2 minit... hehehe... tue la perangai aku... hahahaha.... so tak pe la... oke what perangai cmtue.. tak suka tangguh2 keje... lagi cpt kemas.. lagi cpt siap.. lagi cpt aku leh rilek.. btol x??? hehehe... 



Kadang2 pnt gaks bila nk wt sume bnda nie...


rasa nk wt mcm kt gmbr ni oke gaks... hehehe..

rilek sudah... kemas barang jew kowt.. heheh... biase la tue... silap sndiri.. duk men campak.. skrng cari balik... nasib baik jmpa.. hehehe... 

sekian

Sunday, December 26, 2010

Wayang, Shopping, McDonald dan dot dot dot at Jusco Bukit Tinggi.

best tak title kali nie.. hehehe.. oke.. kali nie nk kongsi laks psl pe yg aku wt hari nie... hari nie aku g merayap.. ngan adik aku,cousin aku, bf cousin n member adik aku.. kteorg g jusco bukit tinggi... mula2 sebenarnyer nk g teman cousin aku g jmpa bf dier.. then bila dh smpai sane... masing2 wt hal masing2... aku tinggal sorang... then aku pown mula kn la aktiviti... first skali.. aku g tgk wayang. aku tgk cter Hantu Kak Limah Balik Rumah... best gaks tw cter tue.. klaka.. ptt la org ramai ckp.. yg cter tue.. ptt la BOX OFFICE. Best sgt2... tergelak org2 kt dalam tue.. penuh gaks la org tgk cter tue... pe2 pown terbaik la...


ni la aktiviti aku yg pertama..
tgk  wayang.. 

Citer ni best around 1.20pm. then aku tgk byk masa lagi utk balik.. kteorg janji pkul 2.15pm kumpul balik kt main entrance.
then aku pown teringat.. yg aku ade bnda nk cari.. iaitu barang2 keperluan aku utk masuk stdy tak lama lagi... pe lagi.. aku memulakan aktiviti aku seterusnyer.. iaitu shopping.. aku cari Gel Rambut Brylcreem dan Shave yg berjenama Gillette. 



dua bnda nie la yg aku cari time aktiviti shopping.

dh settle cari bnda2 tue... aku pown mula pusing2 satu jusco tue.. nk tggu 2.15pm punya psl.. pusing punya pusing. tetiba lalu laks dpn McDonald. Aku tgk nyer la ramai org kt situ.. yela.. time lunch.. mmg la ramai.. tp aku xlapar lg.. tetiba aku lalu la kt dpn tmpt ice cream... aku teringin laks nk mkn Cornetto Sundae kt situ... aku pown singgah la.. lame gaks tak makan ice cream McDonald.


ice Cream McDonald

dh beli sume tue.. aku pown lepak2 la kt kolam ikan hiasan yg ade kt situ... around 2.30pm.. kami sume bertolak balik.. heheh...

Sekian...




Panggang Memanggang Event (BBQ) at My House... hehehehe...

hehehe.. kali ni aku nk share ngan korang.. aktiviti pada 25 Disember 2010... My mum Family wt BBQ event kt umah aku... sonok sgt bila sanak saudara mula berkumpul utk memeriahkan majlis..
jom aku cter kn perjalanan majlis...




Ni la dier bahan2 yg hendak di panggang di atas bara api nnt
ini adalah persiapan memerap dulu bahan utk menambahkn perasa... 

ptg tue... family members dh mula smpai.. dan masing2 mula menyiapkan bahan2 utk malam tersebut.. iaitu bahan2 utk memanggang.. including my mum n me... hehehe.. sonok tw.. mcm2 menu ade... my mum dh prepare la skit bahan.. iaitu ikan2 yg dh di beli dh pasar... then bila family mmber dtg.. ade yg bwk sate, kerang, sotong... sosej.. and anything.. yela.. maklum la.. dh lame tak wat BBQ cmnie.. dulu kteorg rajin wat BBQ time masing2 balik kampung time raya.... 



aktiviti panggang memanggang bermula...


Kerang Bakar


Sate


Family Members Khusyuk Memanggang..


Sotong Bakar


Ayam Panggang oke.. heheheh..

Lepas maghrib.. setelah selesai menunaikan solat maghrib.. sume mula menjalankan aktiviti yg dirancangkn... iaitu.. panggang memanggang... masing2 menunjukkan skill memanggang masing2... hehehe.. ade yg menyucuk bahan2 di lidi utk dipanggang... ade yg mengipas bara api.. utk mengawal api.. dan mcm2 lagi.. mmg happening time nie.. sume menikmati kemeriahan malam tue.. hehehe... 


Hasil pemanggangan... heheheh.. sdp tak??




Family members sedang menjamu selera....

setelah bahan2 siap di panggang.. masing2 mula mengambil pinggan utk mengisi perut yg lapar... hehehe.. pe2 pown.. sonok sgt time nie.. skali skala dpt kumpul ramai2 mcm nie.. bkn slalu dpt... maklum la.. masing2 sibuk ngan urusan masing2..sweet memories yg leh diingat smpai bila2... itu sahaja yg dpt dikongsi.... 

sekian....



Friday, December 24, 2010

I-City Shah Alam

Akhirnyer.. dpt gaks aku g I-City.. kalau tak.. selama nie, dgr jew la org cter psl tmpt tue.. Cantik tmpt tue... byk lampu... Akhirnyer aku dpt merasakn sndiri kecantikan lampu di I-City.. perrrggghhh.. mmg cantik la... ramai gaks org dtg situ.. serious sonok... Oke la.. Malas nk cter byk2... aku uploade jew pic.. n korang tgk la sndiri... oke?















Lawatan ke I-City Pada 10 Disember 2010
Cantikkn I-City... tak rugi kalau pergi.. sape yg suka snap pic byk2 tue... memang sesuai sgt kalau nk pergi I-City.. leh dpt Pic2 yg cantik2... hehehe...

Ade byk lagi pic... tp ni jew yg menarik.. aku leh letak.. utk tatapan korang sume... hehehe..

Sekian...

Thursday, December 23, 2010

Menghitung Hari... Menuju Puncak...

hahah.... title pown nk gempak jew... ala2 AF gitu.. hahah... sebenarnyer aku bkn nk menuju puncak utk masuk AF ke pe... aku sebenarnyer nk further study tak lame lagi.... di UiTM Puncak Alam.. alhamdulillah... ade gaks rezeki aku nk further study... hehehe... Sebenarnyer surat tawaran ni keluar time besday aku... Perasaan aku time tue... Tuhan je la yg tau... berdebar2... risau... takut.. sume perasaan ade... tepat pkul 2 ptg.. cik mun gtw kt aku yg offer tue dh keluar... selepas mendapat tau... aku terus log in kt student portal... then terus check...

tiba2 aku tgk... surat tawaran... time tue.. tak dpt digambarkan kegembiraan aku.. smpai tak tau nk ckp cmne...
terlalu seronok.. alhamdulillah.. aku dpt further study lg... suka sgt2... rasa mcm nk melompat2 sbb terlalu gembira... hehehe....  sekarang ni ade lagi seminggu lagi utk aku g UiTM Puncak Alam... aku dpt Kos Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sistem Pejabat. Mmg aku nk sgt kos nie.. alhamdulillah dpt.. lps ni bila dh dpt smbng stdy ni.. aku kna wt yg the best skali... tak nk lagi main2... Degree susah kalau tak stdy btol2.. hehehe...

Sekian....

Wednesday, December 22, 2010

Kegagalan Adalah Permulaan Sebuah Kejayaan

Dalam dunia nie... tak ada sape yg nk gagal kn, sume org dalam dunia ni nk berjaya... bila gagal tiap2 org pasti akan merasa sgt down dan berfikir yg diri nyer begitu sgt teruk... dan tidak ada semangat utk bangkit... termasuklah aku.. aku rasa bila gagal nie... terasa diri ni amat teruk sgt.. merasa sgt kecewa terhadap diri sndiri... sedih sntiasa.. bila tgk org lain dh berada satu langkah kehadapan.. tp sume itu adalah silap... kegagalan la membuat kte akn berjaya.. dari kegagalan ni la kte akn bangkit dari semula.. dan berusaha utk berjaya.. dari kegagalan juga la.. kita dpt tw dimana kelemahan dan kekuatan kita...

sume org yg berjaya... tidak semestinyer trus berjaya... mereka sume bermula dari bawah.. dan mereka juga penah gagal.. tp mereka berusaha dari kegagalan yang lalu... mereka akn terus berusaha dan berusaha sehingga mereka berjaya.... dan capai sume impian mereka yg mereka impikan selama ini.. sekarang baru aku sedar... nape aku gagal sebelum ini.. itu adalah kesilapan dari diri aku sndiri... tp sekarang... aku telah belajar dari gagal yg lalu.. dan berusaha utk bangkit semula.... so diluar sane.. dari kegagalan lah kita belajar dan berusaha utk terus maju kehadapan dan boleh berdiri sama tinggi dgn org lain..

Sekian..