Sunday, December 11, 2011

Long Long Time... (lama nyer xupdate)

hey2... lama sgt aku xupdate blog ni kn.. naik berhabuk dh dashboard nie... sedeyh jew.. maklum la.. skrng nie dh waktu2 kritikal dh... jap jew sem 4 dh nk abis.. cpt sgt masa berlalu, tinggal dua minggu jew dh nk final. perggghhh.. cpt sungguh masa berlalu. okay, skrng ni aku tgh mengharungi minggu2 kritikal, minggu yg penuh ngan test n quiz yg sentiasa menanti, assignment, final project report n presentation yg bersusun.. urrrgghhh!!! sgt la stress. kadang2 aku berfikir, aku ibarat spt robot boleh wt keje yg byk dalam masa yg singkat.... (okay, aku mengarut jew tue).

cukup2 la cter psl bnda2 tue... okay, btw aku nk share something ngan korang nie.. di dalam kesibukan aku nie yg penuh dgn mcm2 bnda... smpt gaks la aku g jln kt The Curve Damansara.. nk tgk wayang... nk dipendekkan cerita... aku terjumpa dua org artis filem OMBAK RINDU.. iaitu.. Lisa Surihani and Maya Karin, i didn't expect yg akan dpt jmpa mereka hari tu... hahahaha.. mmg rezeki kn... seronok sudah... hehehe.. okay... korang tgk la pic yg aku upload ni...


Me with Lisa Surihani


Me with Maya Karin.

mmg la mula2 plan nk tgk Cter OMBAK RINDU tue.. disebabkan Lisa n Maya, kteorg sanggup tinggal baris  utk amek gmbr dgn dieorg.. xpe la.. maybe next time la kowt.. dpt la tgk PUSS IN BOOTS 3D... hehehe... okay la.. got to go, nk wt keje yg berlambak nie... :)

Sekian, daaaaa....

Wednesday, November 16, 2011

Survey for BEL 422 Report Writing...

assalamualaikum w.b.t,

okay.. kali ni aku xde nk mengarut la... kali ni aku nk mintak korang tolong aku wt survey... Kos aku ni ade satu subject known as BEL 422 (Report Writing). utk subject kteorg kena pilih satu topic n wt questionnaire utk tnyer pndapat org... hehehhe... so mintak tolong korang isikan form ni.. form tue kena klik kt SINI.


ni form survey kteorg... hehehe..

Akhir kata.. terima kasih atas kerjasama anda sume... hehehe...

sekian.. :)

Friday, November 4, 2011

Senget

hahaha.... tgk tajuk pun sudah pelik.. nape kali ni post aku bertajuk "senget".. okay la.. sebenarnyer aku nk cter la sepanjang minggu ni... minggu ni ade la minggu senget aku... nape minggu senget.. sbb.. minggu ni la tersgt la bz... nk submit assignment, nk study utk test.. bkn satu.. tp dua test at the same time.. confirm la korang tau cmne rasanyer kn... hahahaha... tue yg membuat aku jd senget.. dalam keadaan senget.. aku redahi juga la... nk wt cmne, dh nama pun belajar.. perkara biase la tue..

layan kan jew la... ngeh2... alhamdulillah.. sume dpt dilalui dgn lancar sekali walaupun pelbagai liku-liku terpaksa di tempuh.. pnt xpyh cter la... mmg pnt kn, so sabo jew la.. think positive jew la.. kdg2 bila rasa cm nk give up... aku kuatkn juga.. tahan jew la segala tension mension (ayat rojak ni) hahaha... jgn ikut okay...  td test pun.. alhamdulillah.. aku dpt jwb, but skrng aku hanya mampu  berserah pada yg Nya.. aku dh lakukan pe yg termampu, dh berusaha utk study walaupun utk dua subject (padahal dpt hint utk salah satu subject tue..) hehehe.. tu yg rasa ringan skit... kalau x.. mmg bertambah senget la...

So, Tolak tepi sume tension.. jgn pk kn sgt tension, layankn jew la.... yakin pada diri sndiri... yg kte mampu buat walaupun sesusah mane... okay.. tue jew la...

Sekian :)

Thursday, October 13, 2011

All about Semester 4

haih... serious weyhhh.. sem ni kn.. mcm2 hal nk jd kn... kdg2 bosan gaks aku nk hadapi sume tu.. smpai terfikir.. pntnyer la study... tp aku xleh nk cmnie jew.. kena kuat coz sume bnda yg berlaku skrng ni bersangkut paut dgn future aku.. anggap la ini sume cabaran dan dugaanNya. so aku kena terus bersabar, dan xleh nk give up terlalu cpt. pe yg aku keluhkn skrng nie sem ni byk group assignmnt. so cm biase la bila group assignment, mst la ade bnda yg akn jd, as usual mst la ade sleeping partner.. ehmmmm... nape la mst ade group assignment, kdg2 group assignment ni ade kebaikannyer, dan byk keburukannya.. ehm.....

almaklum la... bila dh group ngan org lain kn... perangai lain2, ade la yg suka wt keje last2 minit, salah satu benda yg aku ckup pantang!!! then suka complicated keadaan yg xcomplicated... ade yg xpenah nk amek kisah langsung pun ade gaks kn... tension gaks aku cmnie, aku xde la aku ni sempurna.. aku ni pun xsempurna, aku manusia biase yg xpernah lari dari buat kesilapan, tue dh lumrah manusia okay.

ni lagi satu hal, pe korang rasa, bila korang dh susah payah study for quiz, tetiba one of your classmate tetiba ckp cmnie "puan, quiz postpone leh x??, xready lg la". mst bengang kn.. sedangkan ade jew masa nk study, ehm... yg aku geram tue..dier xleh nk pk ke kalau postpone quiz nie.. buatnyer la ade quiz lain ke, dpt assignment baru ke, suka sgt nk bebankn diri sndiri... sakit ati tw... aku bknnyer pe, kalau dh jwb quiz, kn sng.. dh sttle.. xpyh la nk pk lg dh psl quiz.. ni tak, suka sgt nk postpone... lps tue bila quiz byk.. mengeluh jew tau... padahal nk sgt postpone, then bila dh bertindih ngan quiz lain... baru tau nk mengeluh....
aku pun xtau la nk ckp pe lg dh... seriously, i'm fed up with this matter. but aku kena teruskan gaks tempuhi sume bnda ini smpai aku habis study....

okay la.. smpai sini jew la...

sekian :(

Thursday, September 22, 2011

Tiada Tajuk!!!

akhirnyer... cuti ku yg terlalu panjang sudah berakhir... aku dh start sem baru lebih kurang seminggu lebih... perrrgghhhh.. permulaan yg sgt membosankn la... x cm sem sblm nie.. myb member2 sume dh angkat kaki duk luar... rindu siuttttt kt mereka yg satu umah ngan aku time duk kolej... then bila dieorg xde... mmg terasa sunyi la... tinggal beberapa org mmber jew la.. nasib baik la dieorg satu blok ngan aku... kalau x.. mmg extremely lonely la... awal2 sem dh cm nie.. cmne aku nk tempuh hari2 yg mendatang... sem ni subject tough n can be my busy semester.... sem ni byk keje n assignmnt dari sem lps... n usaha pun kena berlipat kali ganda dari sem lps... sgt la streesssss!!!!!!!! adehhhhh....

lagi2 dikejutkan dgn roommate aku yg suddenly quit... dier lg la.. baru start class dh stress... then decide utk berenti... bila aku balik puncak... aku bukak la kunci bilik aku... aku masuk jew.. tgk2.. katil sebelah sudah tidak bercadar... atas meja dier sudah clean... dalam loker pun clear.... barang2 pun xde... aku musykil gaks n terpinga-pinga... mane dier pergi nie... aku try la tnyer housemate aku yg lain... dieorg pun xtau.. smpai satu hari tue.. aku msj la dier.... then baru la aku tau yg dier dh quit belajar.... perrgghhh... mmg la kn.... ngan tetiba jew... tp nk wt cmne.. tue la decision dier... so biar jew la... skrng aku dh duk bilik sorang2.. yeahhh.. finaally.... dpt gaks duk bilik sorang2.....

urrrggghhhh... tp still not in the mood anymore... kena carik mood secepat mungkin nie.... coz assignmnt sudah pun dpt n akan bermula memerah otak kembali... hope lps ni.. mood akn ade la.... tolak tepi la mood lonely tue... just let it be.. mula2 kowt mmg cmnie.. tp musykil gaks.. sem lps xpenah jd cmnie.. tetiba sem nie jd cmnie.. takut ngan subject sem ni kot.. insyaallah i'll do my best for this sem... aku nk consistent utk sem nie.. no more main2 lg... adehhhhh.... :'(


hope from this


change to






THIS!!!



YEAHHHH!!!!!!



sekian :)




Monday, August 22, 2011

Bilakah aku dpt bermain game ini... adoiiiyaiii...

okay la.. kali ni aku nk update psl satu game yg menjadi kegilaan kepada penggemar2 The Sims... iaitu The Sims Social only at facebook... mst dieorg tgh merungut psl xleh nk main coz under maintenance.. tension weyhhh.. mlm td aku bukak okay je.. then bila aku try bukak pg td... dh xleh.. smpai skrng still same... siap gtw sok pg baru leh main.. tu pun kalau leh main la.... jgn2 under maintenance lg OMG... okay la.... daaa...

ni la yg akan keluar bila aku access game ni... sadis btol.... :P



Kalau x under maintenance.. ni la game tue.. best kn.. tp........

Sekian 

Saturday, August 20, 2011

Cerita Cuti Semester Ku.

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan Al Mubarak semuanyer...

perrggghhh.. cptnyer la masa berlalu... tau2 hari ni dh puasa yg ke 20... mmg sgt la cpt, ade lg lebih kurang 9 hari lagi utk puasa.. lps tue raya la.. hahaha.. (okay2.. cukup2 la ko mengarut ok).. hahahaa... okay la.. kalau bulan puasa pun dh nk habis bermakna.. cuti aku yg panjang ni pun bakal berakhir la kn. ade lebih kurang dua minggu lg aku akn kembali ke UiTM Puncak Alam.

sedar taksedar, dh dua bulan aku bekerja sebagai pembantu Koperasi SMK Sultan Abdul Samad Telok Datok Banting nie.. hahaha... dh mcm2 gelagat aku jmpa okay dan aku juga mendapat menimba pengalaman yang baru walaupun kadang2 stress jaga koperasi ni tp aku tetap bersabar dan teruskan juga. (walaupun kdg2 merungut) hahaha... okay la.. biase la tu kn.. kerja mane ade yg tak stress. sume ade stress masing2. so think positive je la. hahaha...

Btw, aku sebenarnyer baru je mengalami kemalangan kecil, jatuh moto... adussshhhh... sakit tuuuuuu.. tp nk wt cmne, bnda dh nk jd dan dh jd dh pun.. aku redha je la.. anggap sume ini dugaan dari Allah di bulan puasa yg mulia ini. aku pun malas la nk cerita psl bnda ni lagi. kalau leh aku nk lupakan la. anggap la ini satu pengajaran buat aku agar lebih behati-hati. alhamdulillah aku semakin beransur pulih walaupun terasa sengal2 di tangan aku ni. huhuh... tp aku tetap redha.. hahahahaha... okay faris afiq.. cukup2...

tak lama lagi aku akan kembali menjadi seorang student UiTM semula... hahaha.. rindu nk jmpa kwn2 balik la... tak lama lagi bakal bermula sesi pemerahan otak yg dasyat setelah berehat selama 4 bulan ini. aku rasa la cuti 4 bulan nie.. mcm2 bnda yg jd sepanjang 4 bulan ni.... hahahaha... dh mcm2 bnda gaks aku belajar n pengalaman baru.... hehehe...

okay la.. cukup la smpai di sini je la.. xde bnda nk cter sgt la... hahaha...

sekian...

Tuesday, July 26, 2011

Update Ucapan.... heheheh...

okay2... setelah lame tidak menghapdate ini blog... hahahaha.. bosan sudah... xde cerita mahu kongsi la... tue yg menyepi seketika nie... hahahahah.... maklum la.. cuti 4 bulan.. lame tu..... byk bnda leh wt masa cuti nie..

okay2.. straight to the point je la... sebenarnyer aku update entries kali nie just nk wish.. Selamat Berpuasa di bulan Ramadan nnt.. yela.. tinggal minggu ni je kite leh mkn minum siang hari.. next week.. insyaallah kite dh nk mula berpuasa...

Akhir kata utk entries kali nie... SELAMAT BERPUASA SEMUA!!!.. semoga mendapat keberkatan dari Allah sepanjang bulan Ramadan ini... :D

sekian...

Thursday, June 23, 2011

Untitled Lagi!!!

okay2... pe2 pown.. aku nk gtw yg aku dh lame xhapdate kt sini... dh naik berhabuk gaks kt sini... hahahah... tue jew nk gtw.. hahaha... xde la... kebelakangan nie lame xhapdate ini blog laaaaa.... gara2 xde mood nk menghapdate... but skrng ni baru la ade mood.. kuang2.. (pe yg aku ngarut nie)... maka bermula la citer sebenar...

aku skrng dh mula la part time job aku... Keje sbg Tauke kedai.. oopsss.. silap pulaks... aku keje kt Koperasi Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abdul Samad.. tue diaaa... nama penuh aku bg... smbil2 tue promote2 la... hahaha.. ni sekolah lame aku dlu... then xsangka aku leh wt part time kt sini.. alangkah bahagianyer... (cheh.. poyo je).. hahah.. maklum la.. skrng ni tgh melalui hari2 cuti aku yg amatlah lame... hahaha.. 4 bulan la katakan.. pe nk wt... keje la... duk umah pown xleh jd.. bosan nnt.. baik aku keje... ade gaks bnda aku nk wt... n dpt la skit2 side income kn... hahahah.... kira terisi masa lapang aku yg panjang berjela nie... hahaha..

pe2 pown... xde la bnda menakutkan lg aku nk tggu... result pown dh kuar... haaa... nk tau dpt brape??? xpyh la.... ckup la sekadar ade LU di belakang sume subject.. syukur alhamdulillah... hahaha.. okay kn.. pointer biar lah rahsia... sudah la.. xnk cter psl result.. dh lps dh.. heheheh... ni tgh plan2 utk memulakan operasi... Operasi pe??? Operasi merayap la..... xlame lg Transformer 3 dh nk start.. tgh carik member nk tgk wayang.... spe nk ikut???? but korang byar sndiri la sume... xde bajet la nk blanje.. hahaha..

okay la... smpai sini jew la... xde bnda nk share... setakat nie jew la aku ngarut... hahaha... daaaaa~

sekain... eh2 silap laks..

Sekian.. ni baru btol.. : p

Wednesday, June 1, 2011

Untitled laaaa!!!!

Hey2...
Lame jugak xhapdate kn... adoyaiiii... xde idea la nk update... korang tau la kn.. aku tgh cuti semester 4 bulan nie.. so skrng ni aku kt umah laaaaa... xde bnda sgt nk story2... aktiviti harian aku sepanjang cuti nie.. online, makan, gaduh2 ngan adik2 aku... tido... ehm... jgn ingt aku xkeje okay cuti ni... aku start keje lps cuti sekolah dua minggu nie... skrng kn dh start cuti sekolah.. so aktiviti aku gaduh2 ngan adik aku akan ade tiap2 hari... hahaha.. biase la.. dh nama pun adik beradik kn... so tue jew la kejenyer... usik2.. then gaduh2.. nnt okay balik.. biase la tue.. dh lumrah.. nk wt cmne... adesss.. pe yg aku ngarut nie.. ayoooo... xde keje la faris afiq nie.. duk merapu meraban laks kn.. hahahaha...

aku duk umah biase la.. ngan aktiviti mendownload aku la... tue jew la keje.. xpun usha2 youtube, or tgk movie dlm external hardisk aku.. berlambak2.. lg2 cter korea... hahaha.. feveret tue skrng... Korea oh Korea.. bila la aku leh smpai sane... teringin nk tgk salji putih kt sane.. smbil2 tue usha2 la awek2 Korea.. hahaha.. smpt lg kn.. sudah la ko faris.. ngarut jew tau.. henti2 kn la... cm dh xde keje lain kn... okay la.. sblm aku ngarut dgn lebih byk lg.. smpai sini jew la.... So kepada adik2 yg tgh cuti sekolah.. HAPPY HOLIDAY... wt la aktiviti yg berfaedah tw masa cuti2 nie.. manfaatkn sepenuhnyer.. jgn wt bnda yg bkn2.. cian kt parents korang nnt tgk korang wt perangai... hahaha.. jaga diri sume.. ~daaa~

Sekian sudah ngarut saya... terima kasih...

Thursday, May 19, 2011

Graduation Day

Alhamdulillah... akhirnyer, setelah lame menanti.. smpai gaks masa yg sgt ditunggu2 oleh aku.. iaitu my convocation Diploma in Office Management And Technology. Pada detik 19/5/2011 adalah detik bersejarah utk aku.. memori yg tidak akan lupakan n aku telah membuat ibu bangga.. walaupown hanya biase2 jew pointer aku convo.. tp alhamdulillah.. aku mampu bawak ibu merasai sendiri keadaan Konvokesyen di UiTM... alhamdulillah.. best sgt.. aku rasa sgt puas ati setelah penat lelah aku selama 3 tahun lebih dlm course Office Management And Technology. akhirnyer aku convo juga... bersyukur sgt2.. happy sgt2... dpt memegang diploma.. n skrng aku dh naik satu level qualification iaitu Diploma.. before this aku hanya ade SPM sahaja but skrng aku dh ade Diploma.. alhamdulillah.. sukanyer... heheh... Konvokesyen diadakan di Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC). best sgt tw dewan ini.. besar, lawa n equipment kt situ canggih gaks... ade lima screen besar tw... aku rasa seronok bila name aku dipanggil n terpampang di screen besar... seronok sgt sume org dpt tgk.. okay la.. korang tgk la gmbr nie..

with my ibu.. hehehe...

my ibu n my makcik


that's me


Dewan Agung Tuanku Canselor (DATC)
ini dewan tmpt Istiadat Konvokesyen 74

member aku yg convo skali okay.. hehehe..

with my best Buddy.. Joe. :D

Sekian sahaja..

Saturday, May 7, 2011

Selamat Hari Ibu.

okay... entries kali nie... special sikit..
entries kali nie... ditujukan untuk orang yang paling aku sayangi..
yang telah byk berkorban utk membesarkan aku... serta adik beradik aku..
jasa nyer sungguh tidak dapat ku balas...
apa yg aku boleh buat hanyalah 
belajar bersungguh-sungguh... 
dapat pekerjaan yg terbaik utk Ibuku...
Siti Turisah binti Diman..

Terima Kasih ibu,
kerana selama ini ibu telah banyak berkorban untuk abang long dan adik2..
tanpa pengorbanan ibu... abang long belum tentu akan sampai ke tahap ini sekarang ..
terima kasih juga atas didikan yang ibu berikan selama ini... 
Pengorbanan ibu akan abang long kenang sampai bila2... abang long akan belajar bersungguh-sungguh 
dan mendapatkan pekerjaan yg terbaik untuk membalas jasa ibu..
dan membuat ibu bangga dengan abang long...
selama ini.. ibu adalah seorang ibu dan juga seorang ayah untuk kami adik beradik..

sekali lagi.. terima kasih ibu....
abang long sayang ibu...
dari anakanda mu
Muhammad Faris Afiq


My Lovely Mum
SITI TURISAH BINTI DIMAN..

sekian...

Tuesday, May 3, 2011

3 paper done, 2 paper to the go..

hahaha... sedar x sedar... dh 3 paper settle... perrgghhh.. cpt sungguh masa berlalu.. mmg tidak terasa pergerakan masa.. kerana focus on final exam... tau2.. dh tinggal dua paper jew lg... ehm.. pe2 pown.. perjalanan utk 3 paper bkn semudah yg disangka... mmg kena bersengkang mata utk menelaah setiap chapter yg ade... kadang2 makan pown boleh lupa disebabkan terlalu risau utk paper killer kn.. pe2 pown faris... ko dh lakukan yg terbaik... insyaallah... ko boleh wt.. huhuh... pe yg penting usaha dan doa itu penting... huhuh.. mmg la... risau still ade... but.. just double u effort... do ur best.... heheheh.... 


skrng nie... tgh berehat2.. mlm nie myb nk study utk next paper for this coming friday.. wish me luck guys... huhu... i hope u can do it.. chaiyok!!! fighting!!! yeahhhhhh... :D


sekian....

Wednesday, April 27, 2011

First Final Exam in My Degree Level.... Bachelor Office System Management

pejam celik pejam celik.. perrrgghhh... dh final dh rupanyer... cpt sungguh masa berlalu... before this aku rasa cm lame sgt tw... ntah la... tau2 dh final... oke2 la.. ckup2 la membebel... perjalanan sepanjang aku sem 3 ni.. mcm2 ade.. penuh ngan conflict... biase la tue... bila wt group project mmg x akan dpt lari dari sume tue.. yela... bak kata org kn.. "Rambut same hitam tapi hati lain-lain" btol x aku ckp... masing2 sume nk tunjuk yg dieorg leh wt... n dieorg tu btol.. tue perkara biase... kadang2 aku pown rasa cmtue.. tp kena la tolerate kn... huhuhu.... dlm penuh ngan conflict tue... akhirnyer... kteorg punyer markah agk memuaskn la... boleh la... but kena struggle for final juga... susah gaks tue... huhu.... degree ni bkn cm diploma.. lain tau penangan dier... dasyat sgt... 


klu dh quiz n test dh leh study cm final... ni kn final exam... dh study cm pe laks... hhahaha.. fikir2 kn la... huuh... perrrggghhh.. mmg kepenatan gaks la... time ni la ramai student akan study abis-abisan... mmg akn wt yg terbaik.... huhuh... masa ni kekuatan mental dan fizikal amatlah diperlukan.. kesabaran lg mmg diperlukan... kteorg sume akn stress time final la... yela nk wt yg paling the best... td aku baru habis satu paper that is Paper Communication Of Administrative Professional II... alhamdulillah.. soklan quite sng... aku dpt gaks la jwb sume soklan walaupown lom xbrape sure jwpnnyer btol or x??? pe yg penting aku dh usaha... skrng hanya tawakal dan berdoa utk yg terbaik... aku tinggal 4 paper jew lagi.... perjuangan lom selesai.... kena teruskan utk 4 paper lg... pe2 pown wish me luck tw... doakn yg terbaik utk aku...


okay.. that's all from me... sekian...









Monday, April 18, 2011

AdA ApA DeNgAn StUdY WeEk???

ctgk tajuk post kali nie... 
Ada apa dengan study week??? 
apa yg korang paham dengan study week??? 
(ceh.. byk bebeno soalan aku nk tnyer...)


hahaha.. cnfrm la korang dh tau utk soalan2 kt ats tue.. sume org tau la pe itu stdy week.. xpyh nk tnyer byk2... study week sebenarnyer nk bg peluang utk student2 ni wt revision or jmpa lecturer utk subject yg dieorg xbrape nk phm.. or time ni la dieorg akan study... hehehe... tp bg aku la... study week la aku dpt relax jap setelah berhempas pulas memerah otak... letih ouh. wink ;). hahah.. dpt la rest kn otak aku ni jap.. enjoy jap.. release tension.. n everything kte nk wt.. wt la time nie puas2.. coz lps ni nk kena focus laks utk final... mmg memerlukan tenaga otak yg ckup.. coz time final nie la akn menentukan segala2 nyer... cuak seyhhh!!!.. haha.. jgn stress sgt sudah...hahaha.. 

ckup je la wt masa nie.. xde bnda nk bebel sgt.. al maklum la.. skrng ni mood tgh mood cuti.. lom switch mood utk struggle for study.. agk2 kn.. bila nk switch balik nie??? hahaha... oke.. that's all from me... 

LAST WORD:
TO ALL MY FRIENDS!!! GOOD LUCK FOR UR FINAL EXAM

tgk tue.. ni la terjd bila mood tgh mood cuti.. hehehe..


ni laks.. mood dh switch kpd mood study... hehehe..



Wednesday, April 13, 2011

HaPdAtE LaGi La!!!!!!

hahaha... ouh... dh nk study week la... cptnyer.. hehehe... that's mean.. final pown dh dekat la... hahaha.. sudah prepare kah aku nie??? tertnyer2 pada diri sndiri... ehmm...... ntah la... tepuk dada tnyer la selera... hahah... oke2... minggu nie.. last class for all subject... 3 class dh abeh dh... ade lg 3 jew yg lom abeh.. yg pasti will be end of this week... hahah...


ckup2 la membebel psl final... nnt2 pown leh cter... oke.. skrng aku nk cter pe yg jd smlm... oke2... first.. smlm kteorg ade la skit jamuan kelas utk HRM... wah... tersgt la best... lecturer yg kteorg sangka tersgt la garang.. rupanyer... dier la lecturer yg paling besstttt skali... sonok sgt tw.. bila dier boleh duduk2 ngan kteorg... sembang2 same2.. share problem... sonok sgt2... aku xsangka yg dier mmg baik... myb dier dlm kelas mmg kena garang coz dier kn lecturer.. xnk la tunjuk baik sgt ke student.. nnt lame2 dieorg pijak kepala... but pe2 pown... dier mmg the best lecturer ever la... sedih la pulakkk kelas dier nk abeh dh... no more peps talk lg... suka tw dgr peps talk dier.. byk nasihat dier berikan... then kdg2 dier suruh kteorg ni byk berfikir.. coz we are thinker... oke... 


so... mkn2 punyer mkn.. dh smpai satu slot... that is... program bersama mentor and mentee... oke2... part ni yg paling best... bila start nk introduce diri2 masing2.... perrrggghhh.. sume perangai sebenar keluar sudah... aku sndiri xtau... kelas aku ni sume multi talented rupanyer... yelaaaa... sume pndai nyanyi.. fluently speaking mandarin... yg paling penting.. ramai yg boleh nyanyi.. terbaik la korang.. sume ade bakat terpendam.. dan tidak dilupakan... penulis novel kite iaitu asmurni.. atau dikenali sbg syarah ryanna... nk tgk blog dier.. klik la sini oke... boleh bca novel dier kt sini.. heheh...


dh salah sorang jd bahan utk rakan2 kelas aku adalah aku... bila pn anisah suruh aku introduce diri... perrggghhh.. masa tue laks dieorg suruh assistant skali... masa nie la sume pecah tembelang.. malu sudah.. lecturer pown dh tau psl kteorg... the best part is... kena nyanyi utk dier... perrggg.... xpenah diwt aku beb sepanjang couple... but.. best la... lagu seribu tahun by imran ajmain yg jd pilihan aku... hahaha.... sonok sgt.... puas ati la beb.. walaupown malu2 kucing.. mengigil kaki... hahahah... malu sudah... 


pe2 pown.. itu la yg jd smlm... oke la.... smpai sini jew la... got to go to class... hahaha.. nnt aku hapdate lagi... see ya...


sekian... hehehe... ^_^

Wednesday, April 6, 2011

LaMe SuDaH wEi TaK HaPdAtE!!!!

hahaha... lame ouh aku xhapdate cerita kt sini... oke la... sejak akhir2 nie quite bz gaks la... maklum la... 2 minggu lg dh nk final.. minggu ni laks minggu common test... perrgghh.... lg la... mmg bz memanjang... nasib  baik la assignment sume dh anta... lega skit la... kalau x.. lintang pukang aku di buatnyer... ehm.... sepanjang aku xhapdate nie... mcm2 cter la... of course la cter gembira... cter xbrape gembira pown ade gaks... tp mls la nk cter xbrape gembira tue... buang masa jew... baik aku cter yg gembira.. lg best... hehehe..

cuba la korang tgk kt ats tue... ade cm masa perjalanan punyer widget kn... haaaa... tau x nape bnda tue ade kt situ skrng nie... sblm ni xde kn... skrng ni aku dh ade org yg tersyg... hehee... syukur alhamdulillah... skrng kt sini dh ade org jaga aku... hehe... bahagia gaks la... hope berkekalan... hehhe.... sonok tw rasanyer... dh leh berkongsi suka duka same2.. menjalani hidup kt sini same2... hehehe... wahh.. terjiwang laks aku nie... heheh.. pe2 pown bahagia la... best ouh... hahaha.. ^_^... 

then... kt kelas skrg nie tgh hangat psl 'seseorg'.. sume org dh mula menyampah ngan perangai dier weiiiii... ntah la... bila dh nk hujung sem nie... mcm2 perangai leh kita nmpkkn.. masing2 mula dh tunjuk belang masing2... ntah la... dier nie.. perangai quite dasyat gaks la... quite menjengkelkan sebenarnyer... hurrmmm... susah2.... al maklum la... ntah wt cter pe2 kt sume org... smpai leh influence org lain nk malukan org lain.. perrrggghhh... mmg nonsense kn.... aku xtau la nape dier leh wt cmtue... suka sgt memburukkan org lain... sdgkn org tue xde pe2... dier jew yg over sgt... pyh2... so watch out for this person... get lost la from my life okayyyy!!!... i don't need u in my life... hahaha... wahh... ooopsss... ter"emo" sudah...adehhh... ting tong sudah kn... maklum la sajew.. aku ni baru bgn tido.. tue yg mereng nie... hahahaha... okayy la.. tue jew... mls nk cter panjang2... oke... daaaaaaaaaaaaaaa..... 

sekian....

Sunday, March 27, 2011

The Battle Begin (FIGHT FOR MY FUTURE)

ehm.. sedar x sedar, diam x diam... dh nk abis bulan 3 dh pown... perrgghh.. cpt sungguh masa berlalu.. dh nk abis sem 3 dh... alamak.. kenape la cpt sgt... 
skrng nie dh smpai waktu kemuncak utk aku n rakan2 la.. time ni sume akn menjd sgt2 stress... hohoho... mane tidaknyer... time nie.. sume assignment must be submitted. due date for all assignment dh smpai... dalam masa yg same... test n quiz turut tumpang sekaki.. hahaha... what the pack weeks... (sigh)... 

mmg letih ouh.. skrng ni kekuatan mental dan fizikal amatlah diperlukan... kalau x.. ntah la... susah nk ckp..
time gaks la kena lupakn segala enjoy2 di luar sane... 
termasukla FACEBOOK.. tp aku nie... bz or x bz... FACEBOOK IS MY FAVOURITE ACTIVITIES.. hahaha... susah la cmnie...

kadang2 aku leh terckp begini... bila kah sume ini akan berakhir???? hahaha.. cnfirm la aku dh tau jwpnnyer kn... adoyai... 
melalut sudah aku nie.. payah2... minggu ni xbalik.. duk jew kt puncak alam ni diam2... nk sttle everything kt sini... dh sttle.. baru fly balik banting... but.. tue lmbt lg... skrng ni mmg aku tgh bersusah payah.. fight for my future... all this hardest can give me benefits to my future.. so just do it.. 
hahaha... kena cari sumber2 semangat nie... kalau xpyah la... hahaha.. (sources of inspiration) yeah...tue la aku maksudkn td.. lalalala.... akhir kata... jom mereng bersama2...

Friday, March 25, 2011

Mata Kuyu.

urrrggghhhh... letih sudah tw.... time cmnie leh dikategorikn sebagai waktu puncak utk pelajar2 kt uitm nie... coz time nie la... sume quiz, test n assignment akn bergabung utk memberi cabaran kepada kami sume... cuma skrng nie... ketabahan amat diperlukan disini.. kena kuat dari sume segi.... oh no... sgt penat la... kalau muka masing2... xpyh ckp... muka xcukup tido.. muka stress.. lengkap sume... kdg2 aku terfikir.. bila sume ini akan berakhir... tp aku xleh nk give up skrng nie... ni la lumrah hidup seorg student... ehm.... susah2 dlu.. senang kemudian... hurmmm.. tue jew la... kepala aku pown start sakit nie... adoiii... letih tw.... ntah la.. susah nk ckp.. wt group assignment... kena brainstorming.. smpai xleh storming dh brain aku nie.. hurmmmm.. kpd rakan2 ku.. bersabar la eh... kena kuat semangat... Mari lah kite wt group MATA KUYU



Monday, March 21, 2011

Baik Baik Sayang ^_^

Lirik Baik Baik Sayang - Wali

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Back to Reff:


Lagu ini tujukan kepada si "DIA"...hehehe..



Saturday, March 19, 2011

no subject T_T

JUST WANT TO SAY

GOOD BYE SWEET MEMORIES..

NOTHING TO SAY ANYMORE.

JUST LET IT BE 

GO AWAY FROM MY LIFE

Friday, March 18, 2011

"HOME SICK" ^_^ ---------------> T_T

wahhhhhhhh... lame gaks tak upadate benda nie... hahaha... smpai berhabuk la.... huhuh.... maklum la... tak lame lagi dh final exam... so... time cmnie dipanggil waktu puncak utk sume student yg berada kt puncak nie... time nie la sume org akn jd tertekan... quiz, test dan assignment yg perlu disiapkan dan dihantar.., ehm.... letih ouh... but nk wt cmne... life as a student.. cenggitu la gamaknyer... hahaha..... sebenarnyer aku malas nk cter panjang2... just nk mengarut jew kt sini... tak ade benda nk ckap.. la... huhu.... skrng nie.. life kt Puncak Alam makin lame.. makin bosan... penyakit "HOME SICK" makin menjadi-jadi... yela... tak ade pe2 sgt la kt sini... just ade pown.. ditemani buku2 jew la... seriously bosan... better aku balik jew umah... aman tenteram ati aku kt umah.. tenang jew rasa... dapat la lupa kn jap dgn bku2 dan tension2 yg ade... huuh... tue la terapi utk "HOME SICK" nie... hahah.... just getting bored from day to day... nothing to do here.. just lepak2 kt bilik jew la.... lagi2 klu tak ade member... lagi la..... my life here is nothing... kosong jew rasa.... huhuh.... so moralnyer.. aku kena la balik rumah selalu... hahaha.... baru la sonok... hehe... 


sudah cukup la aku nk ngarut... huhuh.... got to go.... a lot of work must do.... hehehe.. daaaaaaaaa


sekian



Friday, March 4, 2011

Puncak Alam Idol.. Sebuah Pertandingan Nyanyian....

Puncak Alam Idol... perrrggghhh... seperti yg dalam angan2 ku... hahaha... lame gaks terfikir... kt sini tak ade kew nk wt pertandingan cmnie... kalau kt Unikop ade... Unikop Idol... tak sangka angan2 aku jd kenyataan... rupa2nyer... ade... tue yg cm ter'excited' nie... hahah.. boleh laks kn cmtue.. hahah... aku suka2 kalau bab nyanyi... walaupown suara aku ni tak sedap... hahaha.. tp masuk jew la... ala.. bkn nk jd artis pown.. setakat nk suka2.. oke jew... hahah... tak harap nk menang pown... kalau menang.. syukur alhamdulillah... rezeki tue... mane boleh tolak.. heheh... tp skrng nie.. dlm pertimbangan lagi n still find the final decision... borang penyertaan dh amek.. tp tak sure la nk masuk kew tak??? ehm.. al maklum la. kalau setakat nyanyi dlam bilik air boleh jew.. but nyanyi dpn org ramai.. adesss... smpai skrng bnda tue jd prob aku.. susah nk kawal nervous... haha... 


still thinking... hahaha...


sekian... daaaaaa...


ni ade video... time aku masuk unikop idol... (tgk jew tw.. walaupown agk hampeh performance aku..).. hahaha.. Selamat berhibur... hehe...


video

Monday, February 21, 2011

Kau Dan Aku ^_^

Akim:
Pertama kali kita bertemu terpanaku melihatmu
Kurasakan kehangatan yang kau berikan untuk diriku.

Mila:
Aku juga merasakannya, indahnya suaramu luluhkan hatiku
Nada-nada indah lagumu membuatku slalu terbayang kamu

Bridge
Akim: Kini kita
Mila: Bahagia bersama
Akim: Dalam suka
Mila: Atau dalam duka
Akim: Sebuah ucapan janji yang tak pernah berubah
Akim & Mila: Bersama kau dan aku untuk selamanya

Reff
Akim & Mila:
Kau dan aku, dalam cinta
Bahagia yang tiada terkira
Kau dan aku sampai nanti
Sang waktupun takkan memisahkan (kau dan aku)


Song 2
Akim: Saat nanti bila memang sudah tiba waktu yang ditunggu
Mila: Ku kan menanti saat indah jangan biarkan berlalu percuma
Akim: Percayalah kekasihku dirimu dalam hayalanku slalu
Mila: Akupun merasakan yang sama, tak dapat kuberpisah darimu

Bridge:
Akim: Peluk aku
Mila: Betapa hangatnya
Akim: Tak kulepas
Mila: Walaupun sesaat
Akim: Bahagia yang kudapat hanya dari dirimu
Akim & Mila: Bersama kau dan aku selamanya

Reff
Akim & Mila:
Kau dan aku selamanya
Nada-nada indah kunyanyikan
Kau dan aku dalam cinta
Bahagia bersama slamanya

Bridge:
Mila: Diam-diam kau melihat cintaku
Akim: Hanya untuk kamu tiada yang lain
Mila: Buanglah keraguan yang ada di hatimu
Akim: Yakinkan hati kita selamanya

Reff
Akim & Mila:
Kau dan aku dalam cinta
Bahagia yang tiada terkira
Kau dan aku sampai nanti
Sang waktupun takkan memisahkan

Kau dan aku (kau dan aku)
Selamanya (selamanya) 4X
Untuk kita ouwo
Untuk Kita..

love this song!!! This song for someone i was admire.... ^_^ <3

Sunday, February 20, 2011

TAG

kali ni aku tak nak la nk bebel dh.. nk rest jap..
kali ni.. aku nk wt segmen senyum tak nmpak gigi

ini la gambar aku yg senyum tak nmpak gigi

ni time aku lepak kt sogo.. teman member g shopping..


coz tag aku dalam segmen nie.. hahaha 
lama dier dh tag.. tp baru wt hari ni.. harap2 tak ketinggalan la.. heheh...

aku pown nk tag gaks la...


oke... korang2 pown wt gaks tw...
and tag juga kepada rakan2 anda.. seperti aku buat nie..
selamat mencuba...

Friday, February 18, 2011

Finally end!!! BUT.............????? question mark here... hehehe...

alhamdulillah.... berakhir juga 4 quiz yg aku sgt geruni utk minggu nie... hahaha... lega dpt harungi dgn jayanyer... walaupown not really confident dgn jwpan yg telah diberikan... pe2 pown aku hanya bertawakal jew la... yg penting i'll do my best... fuhhhh..!!! pening kpale aku nie... yela... satu hari 3 quiz... sekali jalan... mereng tak mereng... pe kata anda sume bila berada di tempat sy... hahaha.... dh abeh 3 quiz td... bersambung laks satu quiz keesokan harinyer... oh no... mcm2 hal yg jd hari sebelum quiz tue... mlm sblm quiz... ade taklimat.. dh mcm ala2 latihan kebakaran gitu.. ade spotcheck jew... but... aku tabah jew la.. dalam kepala otak aku nie.. cuma fikir... "aku tak study lg nie... cmne nie??? dh la byk nk kna cover... Bila nk naik???" rungutan tue turut aku dgr oleh roomates aku la... dier pown ade quiz gaks... yg paling tak tahan.. ade budak rajin... dier bwk notes pergi taklimat... hahaha... aku pown terfikir juga pasal tue.. aku ckp ngan joe.. nk tau joe ckp pe??? dier ckp "tak payah rajin sgt la faris". aku pown terus snyap jew.. malas dh nk jwb... hahaha.. tue la yg jd mlm tue.. then bila dh dpt naik.. pe lg.. aku terus la cari notes2.. utk pe notes2 tue.. aku nk men kaler2 pkai highlighter... hahaha... yela.. senang bila aku nk baca... mlm tue dpt gaks la aku cover skit... then.. sok pg.. aku bgn awal2.. nk stdy utk quiz ni.. cuakk kowt bila teringat lecturer aku ckp cmnie.. Dier ckp cmnie "Quiz ni bila student fail is normal"... terbaik tak statement tue... tak kan la aku nk biarkn jew statement tue akn didengari oleh junior yg akn masuk sem dpn kn.. so.. i'll try my best oke? but dunno the result... juz wait.. hahahah... 


setakat ini sahaja la citer utk quiz2 minggu nie.. but tidak dilupakan juga.. ade quiz (quiz lagi..) hahah... n test bakal tiba.. so juz get prepare jew la.. mmg hidup bila dh masuk degree akn jd cmnie... so oke la... pe2 pown.. terbaik la... k la.. pnt la nk membebel lagi.. aku baru balik nie... pnt la.... kepala pown sudah ting tong.. daaaaa...


sekian...




Thursday, February 17, 2011

GIVE ME SOME REST PLEASSEEEE!!!!!!!!

Pukul 12.39 a.m
hari: rabu dh bertukar hari khamis coz jam dh lebih pkul 12.

arrrggghhh... hari ni study paling the best ever my life... dalam seminggu jew... aku kna cover 3 subject iaitu OSM 504 (Communication for Administrative Professional II), OSM 503 (Administrative Office Management II), n OSM 501 (Management of Administrative Records II).. wah.. sume II kt belakang kn.. hahaha.. tp pe2 pown mmg terbaik la...  terbaik kn.. dalam satu hari ade 3 quiz... dan sume bkn skit.. byk gaks la... ade lebih kurang 6 chapter kna cover... waaaaaaaa... sgt tragik la cmnie.. agk sadis la... bygkn la... huhu... mula2.. berkerut2 dahi nie ni duk menghafal... penat tak payah cter la... stress jgn ckp.. mmg slalu berlegar2 di kepala... terbaik... mcm2 la prasaan ade.. nk naik hangin ade... nk gelak kuat2... nk jd hyperactive pown boleh tw... nk kaco org mmg la ade.. tp terpaksa la ketepikan sume tue.. coz nk focus... alhamdulillah aku dh dpt cover 2 subject.. kurang skit la bebanan aku... huhu... tp pe2 pown.. ati ni tetap cuak utk menghadapi 3 quiz sok... huhu..... tue jew la nk aku bebel mlm nie... aku ade la beberapa gmbr yg aku nk tunjuk!!!.. daaaa... adiosss...

sekian







akhir kata..

MAJULAH STUDY UNTUK KITA AJE!!!!

Sunday, February 13, 2011

Must Be Strong

oh no... sgt serabut la this week.... tidaakkkkkk.. this coming week have 4 quiz... 3 quiz at the same day (mampukah aku???) and another day have 1 quiz... oh no... serabut kn... membuatkn aku nk give up, fed up n mcm2 yg berkaitan lg dh... smpai effect kt kwn2 aku (sorry guys especially my BFF). takut sume ade... tgh pk cmne nk bg masa utk all the subject... must be covered before the quiz day... tidakkkkkkkkk.. keluhan dan rintihan sj yg aku mampu lakukan.. huhu... tp aku tak boleh nk terus cm nie.. aku kna kuat... kna tempuh gaks sume bnda ini... biar susah sekarang.. jgn susah dan menyesal di kemudian hari... huhu... wahai insan bernama Muhammad Faris Afiq bin Saharuddin.. tolong jgn cpt give up n suka nk salahkn diri sndiri.. n nk kecewa sahaja.. ko mst bangkit semula dan mencari semangat baru.. ko kena sedar.. bahawa.. orang2 yg sayang akan ko.. sentiasa ade bersama ko.. yg support ko dari belakang.. ko tidak pernah keseorangan.. Allah juga ade bersama ko... so... ko jgn nk rasa mudah give up... ko kena cuba... tak semestinyer gagal sekali.. akan gagal selama-lamanyer... sekali ko gagal.. itu adalah tanda2 kejayaan ko.. sbb dari kegagalan itu la. ko akn dpat tahu kelemahan ko dan ko akan berusaha utk memperbaiki diri sndiri dan berusaha utk maju dalam hidup dan capai sume matlamat ko.... dari situ la ko akan beroleh kejayaan...

SO BERUSAHALAH SEMAMPU MANE YG KO BOLEH!!
JGN NK MUDAH MENGALAH!! SETIAP ORANG ADE MASALAH!


Wednesday, February 9, 2011

What???? 3 quiz at the same day.. OMG!!! Dapatkah aku lakukan..................

oh no..... semakin lame... semakin dasyat bila stdy kt degree nie... adoyaiiiii... first time in my life... 3 quiz at the same day... mula berfikir2.. cmne nk manage time nk stdy skali 3 subject tue... hohohoh... agk kepayahan di situ... risau gaks nie.. ade subject 1 chapter jew for quiz... tp byk gaks la nk baca... ade laks subject 2 chapter for quiz.. n ade gaks subject yg skali 3 chapter... waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... kadang2 mcm nk give up jew.. tp aku tak leh jd cmtue.. cabaran sume tue.. dugaan.. kena sabar jew la... huhu... so.. after this kna pndai manage time... ehm.... i must be strong person!!! sesusah mane pown.. aku kna gaks tempuh... ni la liku-liku kehidupan seorg student... :'(

Sunday, February 6, 2011

Who will i Be????

Who will I be
It's up to me
All the never ending possibilities
That I can see
There's nothing that I can't do
Who will I be
Yes I believe
I get to make the future what I want to be
If I can make up any one and know the choice is up to me
Who will I be

Friday, February 4, 2011

Cuti Dh Nak Habisss... Cptnyer... waaaaaaaaaa

oh no... cptnyer la masa berlalu... lusa aku dh nk berangkat semula ke UiTM... perggghhh.. mmg tak terasa langsung cuti kali nie... yela.. cuti kali nie bersama-sama dgn buku tercinta... bz membuat nota2 dan assgnment yg telah diberikan... bagaimana pun... stdy tak lagi nie... oh no.... just nota... tak pe la... balik kolej nnt jgn lupa study ek en faris afiq... jgn nk mls2 dh... kamoo sudah masuk degree... dh tak leh nk main2 sgt.. enjoy2 sgt... dh smpai masa fikir masa dpn... huhuh... 


lega bila assgnmnt hampir selesai... BEL sudah beres la... alhamdulillah... tinggal assgnment software.. ade satu soklan aku lom dpt wt lg coz stelah cubaan berkali2.. tp still tak dpt juga... so kna hold dlu.. balik sane baru leh wt.. leh discuss ngan kwn2... lg sng keje kn.. tak pun leh tnyer lecturer... tinggal tue jew la... yg lain hampir selesai.. notes.. alhamdulillah settle.. tinggal nk baca n hafal jew... huuh... so kna ade semangat baru setelah bercuti seminggu nie... jgn nk mls2... mentang2 dh cuti lame... malas la ek nk balik sane... skrng switch fikiran tue... aku nk rajin dtg klas,rajin stdy.. nk score n wt yg terbaik... hehehe.. that the spirit faris... yeah!!! keep it up dude...  rindu ngan bilik aku kt sane, rakan2 ku... sume la... nk menggila kembali bersama2... ceh... cm lame sgt tak jmpa.. padahal baru seminggu... hahaha.... oke la... tue jew la aku nk citer.. malas nk bebel panjang2.. hahaha...



PERINGATAN UNTUK DIRI SENDIRI!!! heehe...
sekian....

Wednesday, February 2, 2011

Menghabiskan masa cuti dengan DATING... hehehe...

dh hari rabu rupanyer... ouh... cpt sungguh masa berlalu.... dh nk abeh rupanyer cuti mid sem nie... aktiviti cuti kali ini ialah "dating" la... jgn salah phm laks...aku tak g dating ngan awek la... hehehe.. aku single oke... aku dating ngan bku2 n assignment... hahaha.. ngan mereka la aku dating.. tmpt tak pening nk cari.. duk kat dalam bilik.. sudah boleh dating.. barang2 tak perlu bwk byk.. cume perlu stationery n kertas serta tidak dilupakan bku teks yg tercinta... haha.. tak susahkn... sng jew nk dating ngan mereka nie... tak byk kerenah... tak ade la nk demand2 ntah pe2.... hahaha.... tue jew la aktiviti aku cuti nie.. almaklum la... lps cuti ni.. quiz berlambak.. assignment pown nk kna submit lps cuti nie.. tue yg kna gaks la wt kuliah sndiri kat umah..what to do.. dh dipertanggungjwabkn.. so just laksanakn jew dgn sebaiknyer... hadapi dgn tenang... walaupown byk ibarat menggunung... hehehe... just cool oke... tue yg leh wt training vokal... hahaha... wt notes smbil dgr lagu... tidak dilupakan juga.. ditemani FACEBOOK tercinta...ni mane leh tinggal... mst ade dalam senarai... hahah.. oke la... smpai ni jew la oke...


sekian....



Saturday, January 29, 2011

Comel nyer dier... hehehe

oke2... entries ni bkn nk membebel kew pe... juz nk share citer pasal sorang budak yg sgt cumel nie... budak ni jmpa time adik2 aku tuisyen td... tmpt adik2 aku tuisyen ni taski... tp on weekend dier leh jd tmpt tuisyen n tmpt penjagaan budak2.... aku xingt la name dier pe.... hehehe... cumel aku tgk dier... geram jew... hehee... oke.. korang tgk jew la pic nie... oke??? 






cumel kn dier??? hehehe... smpai sini sje la...

sekian....

Friday, January 28, 2011

Mid Semester Break!!!!!!!

yeah.... dh sebulan aku belajar di UiTM Kampus Puncak Alam... perrghh.. quite tough gaks la bila masuk degree level nie... every week mst ade quiz... dan tak lupa juga assignment.... hehehe... faris.. u can do it.... dan tak lupa juga... tangga yg ala2 batu caves... hehehe.. boleh kurus aku duk sini... insyaallah...

ptg2... aktiviti jog.... tak pown berbasikal... turun bukit... tp bila naik, memerlukan tenaga kaki yg cukup kuat... hahaha... tp pe2 pown.. UiTM Kampus Puncak Alam is the best... happy aku kt sini bila MY BFF ade kt sini... lg la happening kn... kegilaan bakal bermula kembali setelah berhenti beberapa ketika.... hehehe... sonok tue.... classmate pown terbaik.. happening sume... hehehe...

wt masa nie aku agak terkejut coz myb baru lg dgn environment baru... "culture shock" gaks la sebentar.... hehehe... lame2 oke la kowt... hehehe.... rileks sudah... everything is under my control... hehehe... chill faris....


oke2.. berbalik pada tajuk entries... aku dh nk balik hari nie.. yeahhh... sonok tue.. excited nk balik.. lame gaks tak balik.... 
but... baru nk enjoy... but.. lecturer kt sini terlampau baik hati... dioerg mula bagi taw yg lps cuti nie.. start la quiz2... oh no.... tidak di lupakan juga... assignment yg disayangi... nmpknyer cuti2 nie... aku bertemankn notes2 dan buku teks... hahaha... biase la tue.. hidup seorg stdnt... hahaha.... baru la berangan-angan nk honeymoon cuti nie... tp nk wt cmne.. ade task must be settle... hahaha... oke la.. dh cukup la aku membebel... pnt sudah.. aku nk packing barang2.. then nk g solat jumaat... n balik rumah la... yeahhhhh.. balik kampung... tak sabo la... hehehe... 

sekian.... hehehehe..... 

akhir kata SELAMAT BERCUTI!!!!!!! 

Tuesday, January 25, 2011

Macam2 hal la....

adoiiii.. macam2 hal la yg jadi hari nie... letih pown ade gaks...
yela.. spt mane yg korang tau.. hari ni klas pg tetiba batal.. then.. another klas laks dh bertukar hari... adoiii.. sadis sungguh... citer begini... bila dpt tau klas pg td batal.. aku n joe decide nk turun pkul 9 pegi faculty la.. aku ingt ade kelas BEL utk hari nie... then aku pown nk jmpa lecturer kononnyer nk ambil buku... rupanyer buku tue belum siap lagi.. sok baru siap... then aku n joe turun la kew bwh....

dh turun ikut lif g kt level 1.. then aku ajak la joe berfoya2 kt Student Lounge.. perrrgghhh.. kt dlam tue mmg sejuk la.. selesa nk relax2 bila penat.. lg2 tgh hari.. mmg best la duk dalam tue.. cm tak keluar dari situ.... tgh lepak2 kt situ.. tetiba aku teringin laks la nk beli sandwich kt area2 situ...then bila aku dh beli.. joe pulaks dh terpengaruh nk beli... joe pown g la beli... tgh2 joe beli... aku pown tergerak la nk g notis board kt area situ.. tmpt mula2 kteorg tgk jadual dulu... then.. bila aku tgk... ade yg lain skit ngan jadual kteorg dgn jadual asal.. rupa2nyer... sangkaan kteorg selama nie benarr... BEL dh tukar hari jumaat... adessss.... bertambah la satu kelas utk hari jumaat... huhu.. tp tak pe la.. kelas pg oke lg.. ptg leh balik umah... hehehe....... tue la yg jadi utk hari ini...

sekian... 

Lagi2 Kelas Batal!!! OMG!!! Sampai Bilakah????

oh no!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... smpai bila kelas asyik nk cancel jew nie.... OMG!!!!!! totally scared la kalau selalu cmnie.... walaupown ade keseronokan di situ... hehehe.. semalam pown ade gaks kelas cancel... semalam teramat la sadis... sepatutnyer ade quiz... tp pg2 dh dpt msj yg menyatakan bahawa kelas tersebut telah batal gara2 lecturer tue kurang sihat..... oh... hatiku bagai hancur berderai spt terhempas ke lantai.. dlm erti kata lain FRUST!!!!!!!!!!!!!!!! yela... dh stdy abeh kowt.. dh ready for the quiz.. tetiba cancel.... tue yg mcm agk frust la... but nk wt cmne... lecturer demam... oh no!!! dugaan2.... so sabar jew la faris....... liku2 sbg seorg student.... 

then... pada pg yg indah 25 Januari.. aku bgn spt biase la... menghadap notes Communication smbil bertemankn FACEBOOK kesayangan... around 6.57 a.m.. aku segera ke kamar mandi utk membuat 'pelaburan' saham di pg2 hari dan mandi... then selesai mandi.. aku terdgr nada dering msj di fon ku... lalu aku segera membuka sistem pesanan ringkas tersebut (SMS)... bila buka dan baca.... pg yg indah ini menjadi sadis juga spt smlm..... kelas cancel lg... oh no!!!!! ni mst kes yg same lg... lecturer tue mst tak sihat lagi... aku segera forward msj2 tersebut ke rakan2 kelas ku... including my housemate... mereka bersorak kegembiraan... bila kelas tak ade.... 

SAMPAI BILAKAH HAL INI AKAN BERLARUTAN?????? 
tlg beri jawapan...... oh no...

sekian..... 

Saturday, January 22, 2011

Entries utk ptg Sabtu.

warrrrgghhhh!!!! hari ini sabtu... nothing to do... just study for my quiz this monday... but i'll have already done memorizing all the notes i was prepared.... but one prob still can't handle.... i still can't find my article for my assignment for subject OB.. OMG!!!! that make me stress!!! All my group members sume balik rumah... hope they try to find it the article... myb they all stress just like me coz tak jumpa article yg dikehendaki.... Joe, Dila n Niza... hope all of u can find the article... but i also try to find it too....


ouh!!! i forgot.. actually... i'm with my best friends Wan are hanging around and giant this morning... cm biase la.. bila dh bosan... pusing2 la kt giant tue..
sebenarnyer aku teman wan cari barang plus dgn jln2.. almaklum la... bosan gaks duk kolej lame2.... tue yg g berfoya-foya kt giant (tempat paling dekat n jimat utk berfoya-foya.).. hehehe.... utk ilang2kn stress.... boleh la... giant tue pown nmpk baru......


cukup2 la tue faris.... now think about ur assignment.... cmne nk cari article yg susah tue..... it too difficult to find it.. then nk kna wt summary about the article lg... 2 or 3 pages tw.... oh no... lucky do in a group..... tak la susah sgt nk wt.... huhuh...


sekian.....

Thursday, January 20, 2011

Mari Membebel.... hahahahaa.......

OH NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... baru 3 weeks i have been here at the class was start... saat2 kesibukan sudah bermula... oh no.... make me feel tension... hahaha... by the way.... relax jewp oke... oke.. next week... i have two quiz and one assignment and also presentation at the same week.... make feel serabut... hahaha... i hope.. i can follow the step when i step in degree level... it a little bit tough for me.... hahahaha...

but nothing to worried... i can do it!!!.. yeah... hehehe.. i'll try for my best... adehhh.... speaking pulaks aku nie... hahaha.. ckp melayu sudah.... tue la aktiviti aku kn... but dlm kesibukan... tetiba laks ade la sedikit krisis dalaman..... oh no... baru berapa minggu kt sini dh ade krisis kn.... hahahah.... biase la.... tue... xpyh la cter panjang2 kt sini psl hal nie... wt pening kpale aku jew.... pe yg aku tau... aku dtg sini nk stdy and want to get a great result... and also do for my future... tue yg aku mahu kn... tue la matlamat aku bila smpai sini.... so juz ignore it anything stupid damn krisis or like childish behavior... hahaha.. xpyh la nk fikir sgt... juz biarkn jew la... lame2 oke la... hahaha....

skrng nie aku dh mula create kwn2 baru... oke la... all my new classmate are happening... sonok sgt... so tak ade masalah la... everyone is oke.... sporting yg .... bekerjasama....sume penting tue.... hehehe....

ckup la bebelan aku utk kali nie... kang lame2 membebel.. ntah pe2 la yg aku mengarut... oke la.. smpai sini jew la.... daaaaaa...

sekian...