Wednesday, November 7, 2012

Dilemma? Do it or not? Accept or Reject? Pergi ke tak?


nk further or tak eh?
two options, career or further study after finished my Bachelor Degree..
ehmm.

Dilemma. 

Tuesday, August 14, 2012

Practical Life at PPDKL again

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan Al-Mubarak semua...

okay la.. aku dh lama tak update blog ni, naik berhabuk dashboard aku nie.. maklum la kekangan masa dan kerja yg membuatkan aku terlalu busy.. kadang2 tak ada feel langsung nk update sebab tak tau nk cerita apa... 

kali ni ada la cerita, cuba tgk tajuk untuk entry kali nie... aku tgh menjalani Latihan Industri atau dikenali sebagai practical la... hahah... di PPDKL lagi la... hahahah... kelakar kn? *walaupun tak kelakar pun* hahah... macam tak ada tempat lain aku nk practical. bila practical je, tempat pertama yg terlintas di kepala mst la Pejabat Pelajaran Daerah Kuala Langat... 

kenapa aku pilih PPDKL? 
sebab senang sikit coz aku pernah practical pada suatu ketika dahulu. so, aku balik ke sini utk practical degree pulak.. heheh.. yela, practical sebulan je.. tempat lain susah sikit nk terima budak practical sebulan ni, alhamdulillah aku diterima practical kat sini lagi... so sesi suai kenal tu tak perlu la nk lakukan lagi.. sebab orang yg sama, cuma ade la beberapa orang pegawai baru yg bertugas di sini. contohnya supervisor aku sendiri la, dia masih baru lagi bertugas kat sini... 

sibuk tak?
sibuk ke tak jgn ditnya la, sudah semestinya la sibuk kan.. ni pun curik2 masa sikit nk update blog ni sebab dh lame tak update. lagipun tgh tak ada keje sgt la skrng nie... hehehe... 

okay la, sampai sini je la aku cerita.. nnt kalau aku rajin, aku update lagi.. hehehe... :D

Thursday, June 21, 2012

Permulaan pasti ade pengakhiran

Assalamualaikum w.b.t.

agk lama aku tak hapdate ini blog kn.. hahah.. maklum la, sem ni amat lah busy smpai tak ade feeling langsung nk hapdate.. dh naik berhabuk dh nie dasboard aku setelah lama tidak menjenguk... 

sedar tak sedar, sem 5 ni dh nk berakhir dh... minggu depan dh final exam.. so ade lebih kurang 3 minggu lagi sebelum sem ini melabuhkan tirainya.. macam baru daftar semalam je utk sem ni.. tau2 dh nk ending dh.. perjalanan aku sebagai seorang student pun dh nk habis dh... aku tinggal satu sem je lagi kt UiTM Puncak Alam nie... Insyaallah.. doakan aku ya... 

sem ni macam2 benda dh berlaku, banyak sgt conflict dan krisis yg berlaku, walaupun krisis itu masih belum selesai, tp aku tak akan fikir sgt la.. lantak la.. ego masing2 tinggi ni la jdnyer.. maklum la, bila dh tak sepefahaman ni la jadinya, semua akan menyalahkan satu sama lain dan mencari masalah orang sampai masalah sendiri dh tak nampak, bila laman social seperti facebook menjadi medium utk perbalahan.. lagi la dasyat jadinya... lagi besar la bnda tue jadinya... bila semua update status pakat nk menghentam satu sama lain termasuk la aku, mula2 aku wt gaks cmtue.. tp skrng ni baik aku senyap je, biar org wt kat kite tak apa.. aku sedar aku ni tak sempurna.. so aku senyap je lagi better, orang tak akan berhenti utk mencarik point nk menghentam dan carik salah kita walaupun benda tu hanya sebesar zarah.. tu belum lagi yg perli2... nk menyakitkan ati aku, aku lagi prefer utk berdiam je la.. 

tiap perkara yg berlaku, lebih memantangkan aku dalam menjalani kehidupan dengan lebih matang kerana dari sini gaks la aku dpt belajar benda baru, antaranya, kita jgn la menilai orang terlalu cepat.. ni tak, nmpak org tue senyap, innocent .. kita dh nilai dier baik, tgk org tue suka bising2, terlalu agressif, suka kacau orang lain.. dh anggap org tue jahat la.. sebenarnye tak macam tu.. semua tu akan jd terbalik, dan benda akan berlaku tanpa kita sedari dan jangka langsung.. kita akan terkejut bila benda tu dh jadi.. so mulai dari sekarang, aku tak akan menilai orang terlalu cepat... aku akan kenal org tue betul2.. baru boleh nilai.. susah kalau nilai terlalu cepat. ni la jadinyer...  cukup la smpai di sini citer aku

aku akan habiskan sem nie gaks walaupun sesusah mana.. aku akan tabah menghadapi segala cabaran dan dugaan sepanjang sem nie.. aku akn berusaha utk mendapat keputusan yg cemerlang.. Insyallah... daokan aku berjaya ya.. Good luck kat kwn2 yg nk final exam nnt...



OM221F

Thursday, April 26, 2012

Nabil - Hati Ini

okay.. post kali nie.. xde pe sgt.. just nk share lagu nie, perrgghhh.. bila dgr lagu ni.. berbunga-bunga hati aku.. mmg bertaman hati aku kali ni, bunga-bunga di taman kian mekar... feeling amat. yes, finally. adakah cinta mula berputik kembali.. jeng2.. itu yg aku xtau... hahaha... tp macam ade... :)

enjoy la this song!! khas utk semua and someone be special to me... <3



Ku lihat kau berlegar-legar di kaki lima, 
Inginku tegurmu tapi terasa curiga, 
Mungkin ekspresimu nanti tak sepertiku harapkan, 
Adakah kau merinduku sepertiku merindumu.. 

Tanpa aku sedari, cinta pun mula berputik, 
Mulanya dari teguran "boleh kita berkenalan?" 
Tanya "apa nama, buat apa, nak ke mana?" 
Hati rasa berdebar... 

Janganlah hancurkan hati ini.. 
Ku hanya mencuba meluahkan perasaan.. 
Usahlah ragui hati ini... 
Kerna kau satu-satunya gadis yang ku cinta selamanya... 

I got home dat day, feeling so tired and in pain, 
I wana call u but u need your rest, u might feel the same.. 
Something's wrong with me, i can't seem to find myself... 
(U know what?) I think I'm crazy over you... 

I called my friend and asked her, 
"What should i do, what should i say?" 
Cos everytime i hear your voice, you'll throw me miles away.. 
My cellphone suddenly rings...your name is on the screen... 

Janganlah hancurkan hati ini.. 
Ku hanya mencuba meluahkan perasaan.. 
Usahlah ragui hati ini... 
Kerna kau satu-satunya gadis yang ku cinta selamanya...

Saturday, April 21, 2012

Mid Semester Break!! Kembali lagi

Assalamualaikum w.b.t.

akhirnya update jugak blog yg sudah lame terbiar ni... mmg dh berhabuk dh dashboard aku ni, maklum la dh xtau nk update pe kat blog ni dan tidak dilupakan juga masa yg agak singkat sbb lately aku agk busy la. maklum la.. dh masuk pertengahan semester, paham2 sudah. busy yg teramat sgt... lagi satu sem ni aku rasa sem yg sgt penat, bosan pun ade gaks kadang2. tp xpe.. aku akan buat sem ni adalah sem yg paling happy sekali walaupun seriously the damn bored sem ever... urrgghhh... starting of the sem je mmg dh terasa mcm dh dekat final.. pnt dia lebih kurang cmtue la... ntah la.. but i'll try to through it, walaupun mmg susah, memeningkan kepala but aku akan think positive sbb dgn cara ni la leh membantu aku bersemangat semula, semangat pun sudah mula pudar dan hilang... aku tak boleh nk biarkan bnda tu terjadi.. aku akan cuba buat sehabis baik utk degree ni, utk menebus kesilapan masa lalu...

btw, sem ni mmg byk bnda yg menyakitkan hati, sedih daripada happy... dugaan semua tue ye Faris Afiq.. try utk belajar bersabar dan redha.. insyaallah pasti akan lebih tenang utk melalui semua itu... walaupun kadang perangai segelintir manusia ni benar-benar menyakitkan hati... tp nak buat macam mane... terima je la sbb dalam dunia ni kita akan jumpa pelbagai ragam manusia... dari situ kita akan belajar utk perbaiki diri sendiri... walaupun kadang terpaksa argue dgn orang lain... mmg pnt kalau everyday nk melayan perangai orang nie, nk kena jaga hati orang sampai hati sendiri terabai dan terluka. tak guna gaks kan.. so prinsip aku sekarang, fikir diri sendiri dulu baru fikir pasal orang lain.. aku tak kisah kalau di label sebagai "selfish" or in other word mementingkan diri sendiri... tp aku terpaksa jadi macam tue utk mengelak dari mengikut telunjuk orang lain.. dari semua bnda ni aku akan menambah pengalaman utk improve diri sendiri...

okay la.. now tgh mid sem break, tp xde la nk cuti sgt sbb assgnmnt berlambak yg nk perlu disiapkan sebelum cuti.. mmg xde la nk honeymoon sgt time cuti nie, xpe la.. normal kehidupan seorang student.. mmg cmni pun.. ni adalah cabaran dan dugaan yg perlu ditempuh utk berjaya kelak. so terima la dgn hati yg terbuka dan redha, dan percayalah setiap perkara yg berlaku ade hikmahnya nanti.. Allah itu Maha Adil, dia menguji hambaNya utk menduga kesabaran hamba-hambaNya. so jgn la lupa berdoa dan sentiasa memohon petunjuk dariNya jika kita dalam kesusahan, Allah akan sentiasa mendengar doa kita dan akan membantu kita kerana Allah akan sentiasa bersama hambaNya. 

sekian sahaja..

:)


Sunday, March 4, 2012

New Semester begin.. Semester 5..

Assalamualaikum w.b.t,
okay.. aku baru je check in kt kolej Angsana di UiTM Kampus Puncak Alam... no bilik terpaksa la dirahsiakan.. hahaha.. *cheh.. xperlu la nk berahsia sgt la* pe yg aku merapu nie.. heheh... okay la.. cuti sem aku dh berakhir.. jap je cuti kali nie.. sebulan lebih je.. xpuas la cuti... tp xpe la.. aku kena laksanakan tanggugjawab aku yg ade lebih kurang setengah tahun je lagi atau dalam erti kata  lain.. tinggal satu sem je.. lps tue abis la kn belajar Degree.. Insyaallah... mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan aku.. hehhe...

Alhamdulillah.. result aku semester 4 yg lalu agk memuaskan hati, usaha aku sepanjang sem 4 yg penuh dgn pelbagai dan dugaan.. rasa sgt berbaloi... pe2 pun thanx jugak kt my Mom.. yg selalu mendoakn utk kejayaan aku.. thanx ibu.. dan tidak dilupakan kepada kwn2 seperjuangan yg bekerjasama dgn aku sepanjang sem 4.. aku ingin mohon maaf kalau selalu menyakitkan ati korang... tanpa bantuan korang... susah jugak tue.. hehehe. hope sem ni boleh berjuang lg... hehehe.... kte akan berjuang bersama smpai ke penghujung study utk degree... :)

Semester 5... ehrmmm.. xtau la nk cter pe sbb kelas pun baru start esok, so just wait and see la... cmne laks sem 5 nie... xtau la cabaran pe pulak yg perlu dihadapi. insyaallah aku akan hadapi dengan tenang dan melatih diri ini utk mnjadi lebih sabar... org nk ckp pe.. biar la.. yg penting aku tau diri aku ni siapa.. dan aku kena la pndai jaga diri sendiri...

okay.. sampai sini je la aku merapu... hehehe..

sekian... :) daa...

Friday, March 2, 2012

NADA Feat RICKY - HAPPY (OST NADA CINTA)

okay, kali ni xde pe2 sgt nk cter.. just nk share lagu ni ngan korang... lagu ni dari OST Sinetron Nada Cinta.. btw, lagu ni best sgt. mmg happy pun bila dgr lagu ni.. enjoy sgt.. so korang enjoy la ye... hehehehe....



Kar’na kamu ku ingin happy happy
Kar’na kamu aku ada disini
Kar’na kamu ku ingin happy happy
Kar’na kamu hdup tak pernah sepi

Seperti embun di pagi hari kan selalu datang setiap pagi
Bila waktunya pun tiba untuk apa kau tunggu tunggu tunggu tunggu lagi

Jangan kau bilang diriku tak perduli
Jangan kau bilang diriku tak perhatian
Bila ku cinta ku katakan cinta
Bila ku sayang ku katakan sayang

Jangan kau bilang diriku tak perduli
Jangan kau bilang diriku tak perhatian
Bila kau cinta kau katakan cinta
Bila kau sayang tell me tell me tell me tell me that you love me
 

Read more: http://www.liriklagumuzika.com/2012/01/lirik-lagu-happy-randy-pangalila-feat.html#ixzz1nuev6Vuz

Monday, February 13, 2012

A.K.T.I.V.I.T.I

hahaha... kali ni aku nk cter psal aktiviti aku time cuti la, sebenarnyer aku time cuti nie ade bnda baru yg aku belajar.. iaitu menanam pokok la.. hahaha... (cm weird je bunyiknyer, nmpk sgt xpernah wt..) hahahaha.. sudah la.. yg penting aku try gaks nk wt.. hahaha...

biase la.. hari tue tgh duduk kt dpn umah ngan mak aku.. tetiba nenek angkat aku bg pokok bunga dier sbb pasu dier sudah pecah.. so she decide to give to us.. so kteorg decide nk amek.. nk tau pokok pe.. tgk pic kt bwh nie..


ini la pokok dier...

actually, pokok ni bila dh besar dan gemuk kte leh belah dier jd sedapatnyer, kalau makin besar pokok ni. makin banyak la kte dpt.. sbb pokok ni bila dh besarkn kena belah and pindahkn kt pasu lain sbb dier akn jd semak nnt kalau tak pindahkan.. hehehe.... sonok gaks wt bnda nie.. terisi gaks la masa lapang aku time cuti nie.. hahaha.. terbaikk kn... ade gaks la aktiviti nk wt.. tak la duk dpn tv, makan and tido jew... hahahaha... tp tue gaks la yg selalu aku wt.. so nk wt cmne.. dh name pun cuti kn.. relax la puas2.. ni sume aktiviti sampigan jew.. hehehe.... 

okay that's all.. 

daaaa... heheheh. :)

Tuesday, January 31, 2012

^_^

assalamualaikum dan hallo2 sume,

okay.. sekarang tgh cuti sem la.. so nothing to share sgt.. yela, aktiviti duk umah je sbb cuti sebulan. nk keje malas la coz cuti tak lama. so aku nk guna kn cuti ni sepenuhnyer sblm start semester baru.

pejam celik pejam celik, perrgghh.. tinggal setahun je lg aku study for Degree walaupun ade la member aku yg dh abis, bakal habis tp xpe. biar la dieorg habis dulu, aku leh teruskan perjuangan kt UiTM Puncak Alam tu lg. dalam ati mmg tak sabar nk menyarungkan lg jubah Konvokesyen tue.... teruja pulak.. hehehe.. btw pe2 pun.. perjuangan mesti diteruskan sehingga tamat. yeahhhhh..

hahahah.. tue jew la.. xde bnda nk cter sgt.. 
just merapu sbb xde idea.. heee.. daaa...

Wednesday, January 18, 2012

Happy Belated Besday

alhamdulillah... finally... habis juga final dan berakhir juga la semester 4 yg memenatkan ini tapi best... smlm aku baru habis je paper terakhir aku utk semester ini... lega sudah setelah lebih kurang 3 minggu berusaha, berhempas pulas memerah otak.. habis juga... cuti sem dh mula... hehehe.. okay, aku straight to the point jew la... korang tgk la title kt atas tue... hehehe...

kt post kali nie aku nk story pasal title tue la... okay.. mlm td member aku ade wt surprise party utk aku n member aku lily... yela.. kteorgnyer besday la... *belated besday sebenarnyer..* wink.. lily 15/11, aku lak 15/12.. kira dieorg celebrate sekali la.. perggghhh.. sonok kowt.. baru habis paper.. tetiba dieorg buat surprise party pulak dh... Thanx kt mastermind Joe coz telah arrange sume bnda nie.. dan tidak dilupakan geng2 surprise party wan, dila n nadiah... thanx korang... aku ingt bnda ni smpai bila2.. first time celebrate besday ngan kwn2.. walaupun agk lewat. tp xpe la.. aku hargai pe yg korang wt... heheheheheh........ pe2 pun thanx sekali lagi.... :)...

okay la.. aku xnk la cter byk2... heheh.. let see the picture.. heheheh...


ni la besday cake kteorg.. *Faris n Lily*
thanx joe.. sdp kek tue.. :)

ni aktiviti sepanjang surprise party tue berjalan:

ni la individu yg diraikan.. 
*that's me*. hehheh

mastermind si Joe n besday girl yg turut diraikan *Lily*

Nadiah, Dila yg turut bersubahat dgn Joe okay..
bersama yg diraikan *Lily* lagi.. heheh

dieorg lagi.. byk sgt gmbr ni...

okay.. ni la kami...
aku, Lily, Wan n Joe

ha... ni dier... Joe Hamdan n Hazwan Hamdan...
pndai kan korang berlakon.. pe2 pun thanx k... :)

ini lah KAMI... yeayyyyyyyyyyyyyy... heheh


Selepas surprise party pulak:

okay.. setelah sesi memotong kek bermula.. maka bermula la acara makan kek.. 
tgk,tinggal separuh kteorg kerjakan...


okay... sebenarnyer gmbr yg ade kt aku.. ade lagi gmbr tp xde kt aku.. maklum la. byk kamera digunakan malam tue.. 

pe2 pun thanx kt korang coz sudi buat surprise party ni.. I REALLY APPRECIATE THAT.... thanx guys... 
kenangan yg tidak dilupakan smpai bila2... :)