Thursday, April 26, 2012

Nabil - Hati Ini

okay.. post kali nie.. xde pe sgt.. just nk share lagu nie, perrgghhh.. bila dgr lagu ni.. berbunga-bunga hati aku.. mmg bertaman hati aku kali ni, bunga-bunga di taman kian mekar... feeling amat. yes, finally. adakah cinta mula berputik kembali.. jeng2.. itu yg aku xtau... hahaha... tp macam ade... :)

enjoy la this song!! khas utk semua and someone be special to me... <3



Ku lihat kau berlegar-legar di kaki lima, 
Inginku tegurmu tapi terasa curiga, 
Mungkin ekspresimu nanti tak sepertiku harapkan, 
Adakah kau merinduku sepertiku merindumu.. 

Tanpa aku sedari, cinta pun mula berputik, 
Mulanya dari teguran "boleh kita berkenalan?" 
Tanya "apa nama, buat apa, nak ke mana?" 
Hati rasa berdebar... 

Janganlah hancurkan hati ini.. 
Ku hanya mencuba meluahkan perasaan.. 
Usahlah ragui hati ini... 
Kerna kau satu-satunya gadis yang ku cinta selamanya... 

I got home dat day, feeling so tired and in pain, 
I wana call u but u need your rest, u might feel the same.. 
Something's wrong with me, i can't seem to find myself... 
(U know what?) I think I'm crazy over you... 

I called my friend and asked her, 
"What should i do, what should i say?" 
Cos everytime i hear your voice, you'll throw me miles away.. 
My cellphone suddenly rings...your name is on the screen... 

Janganlah hancurkan hati ini.. 
Ku hanya mencuba meluahkan perasaan.. 
Usahlah ragui hati ini... 
Kerna kau satu-satunya gadis yang ku cinta selamanya...

Saturday, April 21, 2012

Mid Semester Break!! Kembali lagi

Assalamualaikum w.b.t.

akhirnya update jugak blog yg sudah lame terbiar ni... mmg dh berhabuk dh dashboard aku ni, maklum la dh xtau nk update pe kat blog ni dan tidak dilupakan juga masa yg agak singkat sbb lately aku agk busy la. maklum la.. dh masuk pertengahan semester, paham2 sudah. busy yg teramat sgt... lagi satu sem ni aku rasa sem yg sgt penat, bosan pun ade gaks kadang2. tp xpe.. aku akan buat sem ni adalah sem yg paling happy sekali walaupun seriously the damn bored sem ever... urrgghhh... starting of the sem je mmg dh terasa mcm dh dekat final.. pnt dia lebih kurang cmtue la... ntah la.. but i'll try to through it, walaupun mmg susah, memeningkan kepala but aku akan think positive sbb dgn cara ni la leh membantu aku bersemangat semula, semangat pun sudah mula pudar dan hilang... aku tak boleh nk biarkan bnda tu terjadi.. aku akan cuba buat sehabis baik utk degree ni, utk menebus kesilapan masa lalu...

btw, sem ni mmg byk bnda yg menyakitkan hati, sedih daripada happy... dugaan semua tue ye Faris Afiq.. try utk belajar bersabar dan redha.. insyaallah pasti akan lebih tenang utk melalui semua itu... walaupun kadang perangai segelintir manusia ni benar-benar menyakitkan hati... tp nak buat macam mane... terima je la sbb dalam dunia ni kita akan jumpa pelbagai ragam manusia... dari situ kita akan belajar utk perbaiki diri sendiri... walaupun kadang terpaksa argue dgn orang lain... mmg pnt kalau everyday nk melayan perangai orang nie, nk kena jaga hati orang sampai hati sendiri terabai dan terluka. tak guna gaks kan.. so prinsip aku sekarang, fikir diri sendiri dulu baru fikir pasal orang lain.. aku tak kisah kalau di label sebagai "selfish" or in other word mementingkan diri sendiri... tp aku terpaksa jadi macam tue utk mengelak dari mengikut telunjuk orang lain.. dari semua bnda ni aku akan menambah pengalaman utk improve diri sendiri...

okay la.. now tgh mid sem break, tp xde la nk cuti sgt sbb assgnmnt berlambak yg nk perlu disiapkan sebelum cuti.. mmg xde la nk honeymoon sgt time cuti nie, xpe la.. normal kehidupan seorang student.. mmg cmni pun.. ni adalah cabaran dan dugaan yg perlu ditempuh utk berjaya kelak. so terima la dgn hati yg terbuka dan redha, dan percayalah setiap perkara yg berlaku ade hikmahnya nanti.. Allah itu Maha Adil, dia menguji hambaNya utk menduga kesabaran hamba-hambaNya. so jgn la lupa berdoa dan sentiasa memohon petunjuk dariNya jika kita dalam kesusahan, Allah akan sentiasa mendengar doa kita dan akan membantu kita kerana Allah akan sentiasa bersama hambaNya. 

sekian sahaja..

:)