Thursday, June 21, 2012

Permulaan pasti ade pengakhiran

Assalamualaikum w.b.t.

agk lama aku tak hapdate ini blog kn.. hahah.. maklum la, sem ni amat lah busy smpai tak ade feeling langsung nk hapdate.. dh naik berhabuk dh nie dasboard aku setelah lama tidak menjenguk... 

sedar tak sedar, sem 5 ni dh nk berakhir dh... minggu depan dh final exam.. so ade lebih kurang 3 minggu lagi sebelum sem ini melabuhkan tirainya.. macam baru daftar semalam je utk sem ni.. tau2 dh nk ending dh.. perjalanan aku sebagai seorang student pun dh nk habis dh... aku tinggal satu sem je lagi kt UiTM Puncak Alam nie... Insyaallah.. doakan aku ya... 

sem ni macam2 benda dh berlaku, banyak sgt conflict dan krisis yg berlaku, walaupun krisis itu masih belum selesai, tp aku tak akan fikir sgt la.. lantak la.. ego masing2 tinggi ni la jdnyer.. maklum la, bila dh tak sepefahaman ni la jadinya, semua akan menyalahkan satu sama lain dan mencari masalah orang sampai masalah sendiri dh tak nampak, bila laman social seperti facebook menjadi medium utk perbalahan.. lagi la dasyat jadinya... lagi besar la bnda tue jadinya... bila semua update status pakat nk menghentam satu sama lain termasuk la aku, mula2 aku wt gaks cmtue.. tp skrng ni baik aku senyap je, biar org wt kat kite tak apa.. aku sedar aku ni tak sempurna.. so aku senyap je lagi better, orang tak akan berhenti utk mencarik point nk menghentam dan carik salah kita walaupun benda tu hanya sebesar zarah.. tu belum lagi yg perli2... nk menyakitkan ati aku, aku lagi prefer utk berdiam je la.. 

tiap perkara yg berlaku, lebih memantangkan aku dalam menjalani kehidupan dengan lebih matang kerana dari sini gaks la aku dpt belajar benda baru, antaranya, kita jgn la menilai orang terlalu cepat.. ni tak, nmpak org tue senyap, innocent .. kita dh nilai dier baik, tgk org tue suka bising2, terlalu agressif, suka kacau orang lain.. dh anggap org tue jahat la.. sebenarnye tak macam tu.. semua tu akan jd terbalik, dan benda akan berlaku tanpa kita sedari dan jangka langsung.. kita akan terkejut bila benda tu dh jadi.. so mulai dari sekarang, aku tak akan menilai orang terlalu cepat... aku akan kenal org tue betul2.. baru boleh nilai.. susah kalau nilai terlalu cepat. ni la jadinyer...  cukup la smpai di sini citer aku

aku akan habiskan sem nie gaks walaupun sesusah mana.. aku akan tabah menghadapi segala cabaran dan dugaan sepanjang sem nie.. aku akn berusaha utk mendapat keputusan yg cemerlang.. Insyallah... daokan aku berjaya ya.. Good luck kat kwn2 yg nk final exam nnt...



OM221F